Hoe wil je je droom laten uitkomen?

Er zijn diverse scholen die naast het reguliere vakkenpakket inzetten op cultuurvakken. Je kunt op die scholen kiezen voor opleidingen in muziek, dans, toneel, drama en musical. Het gaat dan om middelbaar onderwijs maar ook middelbaar beroepsonderwijs.De Provincie Limburg en organisaties zoals Het Huis Voor de Kunsten Limburg, De Kunstbende Limburg en het muziekstimuleringsprogramma van DOOR! besteden tijd en geld in talentontwikkeling in Limburg. Daarnaast kent Limburg een aantal instituten, zoals de dansopleiding van Liesbeth Wiertz, dat talenten naar een hoger niveau tilt. Hieronder maken wij kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Dans icoon Liesbeth Wiertz neemt afscheid

In 2017 maakte Talent & Co al een portret van Liesbeth Wiertz, coördinator van de ArtEZ vooropleiding dans op het Valuas College in Venlo. Ruim drie decennia was ze het gezicht van de opleiding. Ze draagt het stokje over op Myrthe van Opstal (o.a. internationale Nederlands Dans Theater) en ooit leerling van Liesbeth Wiertz. Ter gelegenheid van de overdracht maakte Talent & Co een portret van beide dansiconen.

Kunstbende finale 2018

Ieder jaar laten meer dan 400 Limburgse jongeren hun creatieve talent zien tijdens de Regiofinale in Limburg. Het barst van het talent in Limburg. Talent & Co was vorige jaar aanwezig bij de finale in de Westergasfabriek in Amsterdam en volgde daar een paar Limburgse deelnemers.