Hoe wil je je droom laten uitkomen?

Er zijn diverse scholen die naast het reguliere vakkenpakket inzetten op cultuurvakken. Je kunt op die scholen kiezen voor opleidingen in muziek, dans, toneel, drama en musical. Het gaat dan om middelbaar onderwijs maar ook middelbaar beroepsonderwijs.De Provincie Limburg en organisaties zoals Het Huis Voor de Kunsten Limburg, De Kunstbende Limburg en het muziekstimuleringsprogramma van DOOR! besteden tijd en geld in talentontwikkeling in Limburg. Daarnaast kent Limburg een aantal instituten, zoals de dansopleiding van Liesbeth Wiertz, dat talenten naar een hoger niveau tilt. Hieronder maken wij kennis met de mensen achter talentontwikkeling in Limburg. En leiden een aantal leerlingen en oud-leerlingen ons rond in scholen die meedoen aan Talent & Co.

Jolien Knoben geeft rondleiding Grotius College

Jolien Knoben geeft ons een rondleiding in het Grotius College in Heerlen.

Zij heeft een gecombineerd profiel Economie & Maatschappij en het kunstprofiel Cultuur & Maatschappij. Zij houdt van muziek en van theater, en naast school volgt ze de VVO bij Schunck* in Heerlen. Daar krijgt ze 1 keer per week 1 uur zangles, pianoles en muziektheorie en volgt ze moderne danslessen..

Leerlingen Philips van Horne SG richten jeugdorkest op

Leerlingen van de Philips van Horne Scholen Gemeenschap in Weert hebben hun eigen jeugdorkest opgericht.

In hun vrije tijd komen ze nu op school bij elkaar om te repeteren. Een mooi initiatief van scholieren die van muziek maken houden. Talent & Co Tv ging bezoekt een van de repetities.